We zijn er weer…
Wat een vakantie hebben wij gehad …niet dus.
In de hoop wat te kunnen uitrusten tijdens onze vakantie is één van onze vrijwilliger geopereerd en de voorzitter met spoed opgenomen…rust nee niet echt…
Dan lezen we vervolgens dat er geschreven werd dat ,, DE INDO UITSTERFT ,,
dit is iets wat wij al 10 jaar schrijven !!
Wij zijn een uitstervend ras , onze grootouders en/ of ouders zijn er helaas vaak niet meer , hun verhalen over de tijd van Tempoe Doeloe verdwijnen , velen van de 2de generatie voelen zich steeds minder verbonden met het INDO gevoel totdat ze op een leeftijd komen waar ze plotseling met vragen komen te zitten , vragen die vaak niet meer door de ( groot ) ouders beantwoord kunnen worden , wij van Stichting Indische Documenten proberen op allerlei wijzen antwoorden te geven door met een breed scala van onderwerpen deze te kunnen beantwoorden.
Ook na deze zomervakantie gaan we hiermee door.
SID hoopt samen u mooie , goede onderwerpen te kunnen maken en plaatsen want ondanks dat wij uitsterven laten we met zijn alleen het INDO zijn doorgeven !!
INDO met onze eigen aparte humor, ons heerlijke eten en veelal prachtige verschijningen , laten we het goede gebruiken die we uit 2 culturen kunnen halen…want laten we eerlijk zijn , hutspot met sambal is toch heerlijk ?

We beginnen deze maand met leuke uitjes , tja na een vakantie moet je rustig aan doen ….pelan pelan…dus wat is er te doen in de maand september in Nederland voor Indo’s en andere geïnteresseerden?
Klik hier om na de pagina te gaan What’s For Indo’s To Do?

 

Naar aanleiding van ons intro ,,We zijn er Weer ,, ontving SID een email van een mooi stukje geschreven door Lambert Duys,
De Toekomst Van Het Indo zijn , klik hier om naar de pagina U Schrijft te gaan.

 

In deze historische roman worden de Nederlandse overheersing en de gevolgen daarvan door haar
ogen gezien.Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de soevereiniteitsoverdracht aan Indonesië plaatsvond. Daarmee
kwam een einde aan ruim drie eeuwen koloniale overheersing door de Nederlanders. Het einde
van Nederlands-Indië leidde tot de komst van een grote groep Indische Nederlanders naar
Nederland. Inmiddels heeft meer dan een miljoen Nederlanders banden met Indonesië.
Klik hier om naar de pagina Boeken te gaan .