We tellen met z’n allen af , het is koud buiten en het sneeuwt maar….

 

Het binnen zitten wordt men zo zat , kijk dan nu in onze agenda van SID , What’s For Indo’s To Do en andere geïnteresseerden ,hier vindt u leuke dingen om te doen ,vervelen hoeft niet meer.

 

,,Hoewel mijn vel blank is en mijn voorkomen Europees is mijn hart Indisch en zal dat altijd blijven.”

Mary Leurs heeft een prachtig boek geschreven over haar leven met de leuke en minder leuke dingen in haar leven.Het boek genaamd ” Nevel ” kunt u winnen op onze Facebook pagina ; Stichting Indische Documenten.          Lees hier over de inhoud van het boek , een échte aanrader !!

 

Een broederstrijd.
Als echte militair ben je loyaal aan je overste, zorg je voor rust in chaos en volg je zonder twijfel orders op. Zelfs als het om je eigen familie gaat. Maar wat als je op latere leeftijd begint te twijfelen aan je daden? Hoe ga je van trots en schuld – naar het accepteren van wie je was – tot wie je daadwerkelijk bent?

De muziektheatervoorstelling ‘Westerling’ vertelt over het leven van de Molukse ex-militair Mozes onder bevel van de Nederlandse Kapitein Raymond Westerling. Westerling was een van de meest omstreden figuren tijdens de Indonesische onafhankelijkheidsstrijd tussen 1946 en 1948. Tijdens de Politionele Acties in voormalig Nederlands-Indië werd hij als leider van de ‘Speciale Troepen’ ingezet om rust en orde te brengen. Maar uiteindelijk schreef hij mee aan een pijnlijk wrede bladzijde uit onze koloniale geschiedenis.

Om 22:00 uur eindigt de voorstelling met een optreden van band Ambonia Serena.
Voor de lokatie en overige informatie gaat u na de pagina What’s For Indo’s To Do Indo’s

 

De ondergrondse Moskee in Taman Sari , Sumur Gumuling kunt u vinden in Yogjakarta.
Het wordt ook wel waterpaleis genoemd, stamt uit 1758 en is gebouwd door sultan Hamengkubwono.
Klik hier om er meer over te lezen.

 

Het Museum Purna Bhakti Pertiwi , is een historisch museum dat gespecialiseerd is op het leven van Soeharto en gelegen in Taman Mini, Jakarta.
Absoluut een bezoekje waard, klik hier om er meer over te lezen.

Op 28 maart 2018 vond er een kleine Sorong Doom Kumpulan plaatst, Roy was hierbij aanwezig en maakte wat leuke foto’s.
Klik hier om naar de pagina te gaan van Roy te gaan.