Sinds kort ben ik in bezit van een doos met daarin veel informatie over mijn vader Ben (Bernardus Gerardus) Oude Wolbers.
Mijn vader is op 28 november 1953 naar Nieuw Guinea, Hollandia vertrokken. Hij had via het ministerie van overzeese rijksdelen een baan als maatschappelijk werker van Sociale zaken bij de strafgevangenis in Hollandia.
Tussen november 1953 en april 1954 is in Hollandia stad bij Dok V nummer 2 een huis gebouwd. Op 3 mei 1954 is mijn moeder (ze waren net voor zijn vertrek naar Nieuw-Guinea) ook aangekomen. Ze hebben daar een gelukkige tijd gehad, tot mijn vader op 10 oktober 1954 door een noodlottig ongeval (verdrinking) om het leven is gekomen.
Er zijn foto’s van zijn begrafenis in Hollandia.
Mijn moeder was op dat moment zwanger van mij en is een aantal weken later samen met ene Miep …. teruggereisd naar Nederland.
Ik heb vele documenten en foto’s uit die tijd gevonden.
Foto’s waar veel voor mij onbekende mensen op staan, wie herkent iemand op deze foto’s?
Mijn moeder is in 1993 overleden en heeft mij nooit iets verteld over de aanwezigheid van dit alles en het leven in Nederlands Nieuw-Guinea
Mijn vraag is nu: kan iemand zich mijn vader herinneren?
Wie kan mij vertellen hoe hun daar hebben geleefd en hoe ze daar hebben gewoond?
Ik wil graag meer weten over het leven van mijn vader , ik hoop dat iemand die daar ook heeft gewoond mij kan helpen.

Hartelijk dank,
Gabrielle van Bunnik – Oude Wolbers

***
Onderaan de foto’s vindt u een contact formulier en wanneer u deze invult en op ZEND drukt zal SID er zorg voor dragen dat alle informatie omtrent Ben Oude Wolbers bij zijn dochter terecht komt, hartelijk dank.
Team SID