Pancasila-Efficacy-Day-2015_Joko

Elke Indonesiër moet deze basisprincipes kennen en zich hieraan houden.

1.Het geloof in één god

2.Eenheid van Indonesië

3. Sociale gelijkheid voor alle Indonesiërs

4. Beschaafde medemenselijkheid

5. Democratie

 

De overheid heeft plannen om van Pancasila dag een nationale feestdag te maken om de geboorte van Pancasila te herdenken, op basis van een presidentieel decreet gepland door president Joko Widodo en vice-president Jusuf Kalla.

De secretaris van het kabinet, Pramono Anung zei dat het wetsvoorstel momenteel wordt afgerond, alvorens te worden ondertekend door de president.

“De president wil niet alleen dat Pancasila worden herinnerd, herdacht en geconserveerd, maar hij wil ook dat de waarden moeten worden uitgevoerd door de Indonesische volk,” zei Pramono op woensdag (25/05/2016).

Hij citeerde Joko , de opmerkingen bij de herdenking van de Pancasila in Blitar, Oost-Java, vorig jaar, deze uit te leggen dat de waarden van de nationale symbolen van Indonesië moet worden gehandhaafd.

Ondertussen heeft Sihol Manullang, de voorzitter van Jokowi Vrijwilligers Front (BaraJP), gezegd dat het wetsvoorstel een goede beslissing is.

De voormalige president Susilo Bambang Yudhoyono had voorgesteld om van 1 juni een nationale feestdag te maken, maar dit was nooit official.

Bron en foto : The Jakarta Post