kaart-sulawesi

 

Dag 01.
Aankomst in Makassar, u wordt vandaag opgehaald van het vliegveld naar uw hotel in de stad gebracht.
De rest van de dag is ter vrije besteding. Makassar (tussen 1972 en 1999 Ujung Pandang genoemd) is de bruisende stad van de provincie Zuid-Sulawesi, en vanwege haar centrale ligging vervuld de stad al sinds eeuwen lang de rol van poort tot de oostelijke eilanden van Indonesië. Makassar heeft ook een rijk historisch verleden met een tweetal machtige koninkrijken die zich lange tijd met hand en tand verzet hebben tegen de Nederlandse koloniale macht. Het Fort Rotterdam in het centrum van de stad is een overblijfsel uit die tijd.
Dag 02.
Makassar, tour karstgebergten Maros verder naar Bugisland, Sengkang.
Op ca. 1,5 uur rijden van Makassar begint het nationale park Bulusaraung-Bantimurung. Het is een samenvoeging van aantal reservaten. U maakt hier een hele leuke en niet al te moeilijke wandeling via rijstvelden, kleine dorpjes en overal waar u kunt kijken de unieke gevormde kalkrotsen die het park zo bijzonder maken. U drinkt thee bij lokale mensen en bezoekt een grot met prehistorisch handafdrukken en tekeningen. Op de terugweg vaart u met een klein bootje over een rustige rivier langs kalkrotsen. Een tocht die nog maar zelden wordt uitgevoerd. Verder rijdt u naar de Bugisland op het stadje Sengkang.
Dag 03.
Sengkang-boottocht Tempemeer-Bambapuang-Torajaland; Rantepao.
U gaat met gemotoriseerde boot naar tempe meer, u bezoekt drijvende huizen op tempe meer, zijde weverijen en koffie stop of lunch bij erotische berg bambapuang.
Dag 4.
Rantepao Torajaland, tijdens u op Torajaland, bezoekt u verschillende dorpjes om een goed idee te krijgen van het verleden en tegenwoordig Toraja. Deze pittoreske dorpjes bevinden zich in een verbazingwekkende prachtige berglandschappen gedomineerde door rijstterrassen en bamboe bossen. U ziet de verschillende manieren waarop de Toraja hun doden begraven: hangende graven zoals in vroegere tijden werd gedaan en in uitgehouwen rotsgraven die bewaakt worden met houten poppen, tau-tau. Ook een bezoek aan baby graven in de stam van de grote bomen alsmede een bezoekt aan enorme rijke bewerkte traditionele huizen met bijbehorende rijstschuren staat op het programma. omgeving zuid toraja: ketekesu, londa, lemo, suaya dorpen en bambu music schooltje, als er ceremonie of vee mark kunt u altijd inlassen.
Dag 5.
Rantepao Torajaland, omgeving noord, menhirs dorp, baby boom en ikat weving, en batutumonga dorp, hier kunt nog korte wandeling langs de prachtig berg en sawas terrassen uitzicht.
Dag 6.
Rantepao – Makassar.
Dag 7.
Makassar – stad tour naar Fort Rotterdam en de Boeginese schoeners boten haven bij Paotere – vliegveld.