20150505_181134_resized

Voor 4 personen.
Ingrediënten:
200 gr sperzieboontjes ( in stukjes gesneden)
200 gr taugé
1 kleine spitskool in dunne reepjes gesneden
1 komkommer (zachte kern weggesneden en in smalle reepjes gesneden)
3 teentjes knoflook , fijn gesneden
3 sjalotten of 1 ui fijn gesneden
2 of 3 rode lomboks , fijn gesneden
4 cm kunyit of 1 theelepel poeder kurkuma
1,cm blikje trassie of 1 theelepel poeder trassi
1 theelepel asem (tamarinde)
1 theel gula jawa (palmsuiker)
1 theel zout
150 gr geraspte kokos
5 jeruk purutblaadjes
2 salamblaadjes
1/2 limoen (sap)

Bereiding:
Blancheer de boontjes, de tauge en de kool en laat deze uitlekken. Meng het vervolgens met de komkommer.
Doe de sjalotjes,knoflook,kunyit,trassi en de lombok in een mixer of wrijf deze fijn met een oelekan.
Verhit een wok/wadjan en voeg de boemboe toe,wanneer alles gaar is voeg men de asem,gula jawa,zout,jeruk purutblaadjes en salamblaadjes toe,goed omroeren.
Voeg nu de kokos toe en rooster de kokos met de boemboe voor 3 minuten totdat de kokos een goudbruine kleur heeft gekregen.
Meng de groenten door de boemboe en besprenkel het met de limoensap.

 

Dit gerecht kan zowel koud als warm gegeten worden.
Men kan dit gerecht invriezen en warm maken door middel van stomen.