urap

Benodigdheden voor 4 personen :

300 gram spercieboontjes,gekookt en gesneden in korte staafjes
300 gram tauge ,net de kook erover,afspoelen met koud water en goed laten uitlekken in een vergiet
300 gram spitskool ,net de kook erover,afspoelen met koud water en goed laten uitlekken in een vergiet
1 komkommer ,gesneden in dunne reepjes

Boemboe :

3 a 4 teentjes knoflook
1,5 theelepel kentjoer*
peper
zout
1 lombok (spaanse peper)eventueel wanneer u het iets pittiger wilt
200 gram gemalen kokos

Stop deze ingrediënten in een mixer op de kokos na en maal deze tot fijn en stop deze in een
plastic zak of in een grote kom.
Voeg nu de kokos toe en laat deze in 5-10 min gaar stomen in een rijst stomer.
Voeg nu alle groenten toe en schud deze in de zak goed door elkaar of voeg alles toe
in een kom en schep dit goed door elkaar.
Tegelijk opdienen in een kom of op een grote schaal.

 

*Kentjoer
Kentjoer (ook geschreven als kencur of kentjur) is de wortelstok van de plant Kaempferia galanga. Deze plant is verwant aan gember. Hoewel bitterwortel meestal gebruikt wordt als naam voor de wortel van de cichorei, wordt het soms ook gebruikt ter aanduiding van kentjoer.
Kentjoer wordt veel gebruikt in de Indonesische keuken en elders in Zuidoost-Azië. Het is verkrijgbaar als wortelstok, knolletje, gedroogd, in poedervorm en als olie. Aangezien kentjoer een doordringende en snel overheersende smaak en geur heeft, wordt altijd aangeraden om het spaarzaam te gebruiken.