telur pyh bali

Benodigdheden :

20 kwarteleitjes ( puyuh) of 6 gewone eieren (hardgekookt)
halve tempé
halve tahoe
kopje water
2 lomboks
3 teentjes knoflook
5 kleine sjalotjes
1 cm gember stukje
beetje kunir
1 tomaat
zout
beetje soyasaus op smaak.

 

Bereiding :

Kook de eieren hard,schrik en en pel deze dan (de gewone eieren kunnen ook gehalveerd worden)
Snij de tempé in vierkante blokjes en bak deze even in de olie bruin en laat de tempé dan uitlekken op keukenpapier.
Doe dit ook met de tahoe.
Doe de lombok,teentjes knoflook,sjalotjes en tomaat in een mixer en maak deze fijn.(boemboe)
Doe nu een beetje olie in een wadjan /wok en fruit de boemboe hierin.
Voeg nu de gember toe en voeg tevens een beetje kunir hieraan toe.
Fruit alles nog even om en om.
Voeg nu de tempé,tahoe en eieren toe en schep alles rustig om.
Als laatste voegt men een kopje water toe en breng alles op smaak met wat zout en soyasaus.
Zorg dat er nog een klein beetje vocht achter blijft in de wadjan/wok anders heb je kans dat het aanbrand.
Tegelijk opdienen