Of u nu thuis of u op vakantie bent en u verlangt naar tahu maar u kunt niet weg of er is nergens een toko of een winkel te vinden waar u de tahu kan kopen , dat is natuurlijk erg jammer want u heeft daar net zoveel zin in dan kunt u deze tahu maken , de smaak is zéér goed ,er wordt niets gefermiteerd oftewel gegist dus erg goed voor uw lichaam en u kunt het zelf maken in slecht 30 á 35 minuten dan zegt SID probeer het eens uit , wij hebben het al getest en SID mag wel zeggen….ENAK SEKALI !!

Benodigdheden :
6 eieren ( geklutst in een kom )
500 ml sojamelk
1 theelepel maizena
zout en knoflookpoeder
kom
plastic folie
stomer
olie om in te bakken
keukenpapier

Bereiding :
Kluts de eieren in een kom en zet deze even weg , doe de sojamelk te samen met de maizena in een melk pannetje op het vuur en laat deze warm worden,wanneer de sojamelk warm is geworden neem je de melk pan van het vuur en voeg je 1 soeplepel toe aan de geklutste eieren, goed roeren , vervolgens weer een soeplepel en weer roer je het goed door,nu kan je langzaam de rest van de sojamelk toevoegen ( doe je dit in 1 x dan gaat de eieren stollen en dat mag niet) Voeg nu naar smaak zout en knoflook poeder en roer nog een keer goed door.Doe het mengsel in een kom bekleed met plastic folie en zet deze in een rijststomer of een pan waarmee je kan stomen voor ongeveer 30 minuten,het is klaar wanneer de tahoe compact is geworden maar niet hard.
Laat de tahoe voor ongeveer 15 minuten afkoelen en snij deze in grote blokjes en bak ze in de olie rondom bruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Ook lekker om er wat lombok ( rode peper) door te doen.