FEBRUARI AKTIE ONDERAAN DE PAGINA!

 

SPEKUK een Averechts Indonesische restaurant.
Voor me zit een jonge gezellige Indische vrouw van 37 jaar die lacht en vol energie zit.
Onder het genot van een kopje koffie praten we over dit zeer gezellige warme en knusse restaurant.
Niet typisch Indonesisch ingericht maar met een eigentijdse averechts Indische zweem.
Nieuwsgierig zoals SID kan zijn begin ik langzaam de vragen te stellen en natuurlijk zou de eerste vraag moeten zijn ….
Wie zijn je ouders en waar kom jij vandaan?
Maar nee we gaan nog een stapje terug ,we gaan naar haar overgrootouders.
Mijn overgrootopa komt uit Ghana en ging als KNIL-ler naar Indonesië waar mijn opa is geboren.
Mijn opa ontmoette in Bandung mijn Indische oma.
Mijn oma had een Nederlandse vader en een Indonesische moeder,zij was dus al een Indo.
Mijn moeder is ook geboren in Bandung en toen zij 4 jaar oud was vertrokken ze naar Nederland waar ze in Driebergen in een pension werden geplaatst.
Vele jaren later ontmoette mijn moeder mijn vader en trouwden zij,ons gezin bestaat uit mijn ouders en 2 kinderen.

 

foto-Jitske
Ik draag een Friese naam ,mijn oma van vaders kant is Friezin en vandaar Jitske.
Ik wist al vroeg wat ik wilde en dat was koken,ik begon met een 4 jarige koks-opleiding en was Frans georiënteerd,stage liep ik onder ander bij van De Valk.
Na mijn studie besloot ik naar Londen te gaan waar ik 3 jaar heb gewerkt in de horeca en voornamelijk in de Aziatische keuken,mijn interesse was gewekt.
Tuurlijk thuis werd er Indonesisch gekookt en gegeten maar om dit zomaar te gaan koken voor gasten is natuurlijk wel een groot verschil.
Ik liet de Aziatische keuken achter mij en ging weer terug na de Franse keuken.
Op een gegeven ogenblik zocht men bij Blauw een gestudeerde kok met een Indische achtergrond,nou dat was natuurlijk geen probleem,ik ben tenslotte een Indo en ja ik had ook gestudeerd.
Ik solliciteerde en werd als chef aangenomen waar Indonesische mannen koken.
Na 1,5 jaar voor het restaurant te hebben gewerkt krijg ik een fantastische aanbieding,ik kon een restaurant overnemen.
Na veel wikken en wegen en praten met mijn Molukse vriendin hakte ik de knoop door.
We beginnen een eigen Indonesische restaurant!
De naam en de logo werden bedacht en daar was het dan…we noemden ons restaurant SPEKUK.
Spekkoek is in laagjes opgebouwd net als ons Indische mensen,een beetje Nederlands,een beetje Indonesisch,het beste van 2 culturen.
Tenslotte wie kent in Nederland nu niet spekkoek.
Ons eten in het restaurant wordt met liefde naar ons cultuur gemaakt,altijd vers en zelfgemaakt.
In ons assortiment hebben we een 3-kleurige spekkoek.
Deze spekkoek is een eerbetoon naar mijn grootouders en ouders.
Donker = Ghana,de kleur van mijn opa
Groen = Indonesië,de kleur van de sawa’s
Blank = Nederland ,de kleur van mijn oma.

Klik op onderstaande link om de website te bezoeken van het restaurant.

Spekuk,een Averechts Indonesisch restaurant

 

Voor de maand februari heeft SPEKUK een leuke aktie!
Download en print de WAARDEBON uit door op de onderstaande link te klikken en neem deze waardebon mee naar het restaurant.

 

voorbeeld

Waardebon