sajor_lodeh

Benodigheden :

300 gram spitskool(grof gesneden)
300 gram sperziebonen
1 blikje bamboe shoots
1 blikje baby mais
1 tempeh(niet te fijn gesneden)
1 tahoe(in blokjes)
eventueel peteh
2 uien
3 teentjes knoflook
bouillonblokje
halve theelepel ketoembar
1 theelepel trassi
3 schijfjes laos of 1 theelepel poeder laos
3 kemiris
santen(kwart blok) of kokos melk(half blikje)
zout


Bereiding :

Vanaf de uien tot aan kemiris in een maler doen of met een tjobeh.
Zeer fijn maken.
Zet een pan op met ongeveer 1,5 liter water en breng deze aan de kook.
Voeg dan de gemalen boemboe erbij en laat het even koken voor 5 minuten.
Doe dan de groenten,tempeh en tahoe erbij.
Voeg op smaak zout erbij.
Laat niet meer te lang doorkoken zodat de groenten lekker knapperig blijven.
Als laatste voegt men de santen/kokos erbij

Dit gerecht is een dag van te voren te bereiden maar laat dan de santen/kokos eruit.
Doe dit dan op de dag dat je de sayur gaat opdienen pas erbij.
Anders gaat de sayur schiften.