images

Benodigdheden :
6-8 eieren, hardgekookt
3.5 cm laos
olie
4 salam blaadjes
150 ml dikke kokosmelk of een kwart blok santen
zout naar smaak

Boemboe:
6 sjalotjes of 2 uien
4 teentjes knoflook
1 a 2 rode lomboks
1/2 theelepel trasi bakar

Bereiding :

Wrijf of maal de ingrediënten voor de boemboe fijn tot een pasta.
Verhit in een wok/wadjan de olie en bak hierin de gepelde eieren goudbruin.
Haal de eieren uit de wok/wadjan en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Giet zoveel olie uit de wok/wadjan zodat er nog 3 eetl overblijft.
Fruit hierin de boemboe voor 3 minuten samen met de laos en de salamblaadjes.
Voeg dan de kokosmelk en zout naar smaak toe en laat het nog 2 minuten sudderen.
Giet de saus over de gehalveerde eieren en serveer tegelijk.

NU DE LEUKE VARIATIE VOOR EEN FEESTJE!!!*


Men doet in de vormpjes wat olie zodat het ei niet gaat plakken.
Doe de eieren 1 voor 1 in een vorm en bak deze in de oven op 175 C voor 10 min.
Men kan de eieren ook stomen om ze gaar te laten worden,doe ze in een van te voren besprenkelde
met olie vormpje en stoom ze ongeveer in 10 min gaar.
Haal ze voorzichtig uit hun vorm en doe deze in een schaal of kom en giet de saus erover.

vormen

*
SID kwam dit tegen en met toestemming van diegene die dit bedacht heeft kunnen wij het plaatsen