Riem de Wolff (The Blue Diamonds)

 

images

The Blue Diamonds was een Indische duo bestaande uit de broers Riem (Depok/West-Java, 15 april 1943) en Ruud de Wolff (Batavia, 12 mei 1941 – Driebergen, 18 december 2000).
De broers, van Indisch-Nederlands afkomst, braken in 1960 door met de wereldwijde hit Ramona.
Riem en Ruud de Wolff kwamen in 1949 met hun ouders naar Nederland en zongen in hun tienerjaren op schoolfeesten in bandjes als The String Extase Boys en The Cool Cats. Het repertoire bestond voornamelijk uit covers van The Everly Brothers. In 1960 stond hun uitvoering van de song Ramona uit 1927 maandenlang in de hitlijsten, en ook in veel andere landen was het nummer een grote hit.

Andere succesnummers uit die tijd waren onder andere Oh Carol en Little Ship

 

 

Begin jaren zestig toerden de broers samen met Anneke Grönloh door Indonesië, terwijl in Nederland en andere Europese landen verschillende nummers de hitparade haalden. Voor Ramona ontvingen de broers een Edison uit handen van Wim Sonneveld, nadat er zeven miljoen exemplaren waren verkocht. Ook in de jaren zeventig brachten The Blue Diamonds diverse singles uit, maar het stormachtige succes van Ramona werd niet meer geëvenaard.

Begin jaren tachtig namen zij in Indonesië diverse platen op in het Maleis, waarvan miljoenen exemplaren over de toonbank gingen.

the_blue_diamonds images1 The_Blue_Diamonds_914-2294

Op 29 april 2005 wordt Riem de Wolff benoemd tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Tot de dood van Ruud de Wolff in december 2000 blijven The Blue Diamonds platen maken en optreden. De broers kregen een Edison voor hun nummer Ramona. Nu doet Riem nog geregeld solo optredens.

En in 2008 speelt hij in de Nederlandse film Ver van Familie met onder andere Anneke Grönloh.

riem

Ruud en Riems handafdrukken in de Walk of Fame te Rotterdam.

Walk_Of_Fame_Blue_Diamonds