roti_koekoes

Benodigheden :

gaatjespan of stalen vergiet
pan waarop vergiet past
garde,
vetvrij papier (bakpapier of patronenpapier)
boterkwastje
kokend water standby


Ingrediënten :

7 eieren
350 gram suiker
300 gram bloem
50 gram zelfrijzend bakmeel
1,5 theelepel creme de tartare
1 klein espresso kopje 7-up
1 eetlepel mokka/karamel stroop
1 eetlepel cacaopoeder

Bereiding :

De eieren,suiker, creme de tartare en zelfrijzendbakmeel in een kom doen.
Mixen met een garde…..NIET KLOPPEN!!
Stapsgewijs de bloem erbij doen.
Wanneer alles goed vermengd is de 7-up erbij doen.
Vergiet bedekken met papier.
Insmeren met beetje( vloeibare) boter, houd wat beslag apart.
Beslag erin, vergiet op de pan met kokend water.
Roer het cacaopoeder met de mokka/karamel stroop door het achtergehouden beslag
en voeg het toe aan de rest ervan (krijg je een “marmer”-effect).
Ongeveer 3 kwartier laten stomen.
LET GOED OP DAT HET WATER OP PEIL BLIJFT.
Het water mag niet tegen het vergiet aankomen.
Steek een satéprikker in de koek, als het er droog uitkomt, is de stoomkoek gaar.
Laat het uitdampen en haal het papier er af.
Eet het met lekkere roomboter.