a href=”http://www.s-i-d.nl/wp-content/uploads/2014/01/roedjak.png”>roedjak

Roedjak, of rujak, is de benaming van een Indonesische lekkernij, meestal een bijgerecht van de hoofdmaaltijd,
bestaand uit fijngesneden onrijpe of halfrijpe vruchten,
aangemaakt met azijn, pepers, soja en suiker.
In de Indonesische restaurants in Nederland heeft roedjak,
als het al op de menukaart voorkomt, meestal niet meer deze oorspronkelijke samenstelling.

Ingrediënten :

1 kleine ananas
1 mango
2 groene appels, ongeschild
1-2 rode pepers
0,5 trassi
1-2 eetlepel limoensap
60 gram gesmolten gula djawa

Bereiding :

Snijd de vruchten in stukken en meng ze door elkaar. Wrijf voor de dressing de rode pepers fijn met de garnalenpasta en limoensap.
Meng dit met de gesmolten suiker. Schep de dressing door de vruchten.