risolles


Pannenkoeken :

5 eieren
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
1 liter volle melk
400 gram bloem
400 gram pannenkoekenmix (eigen merk A.H)
600 ml water
olie op keukenpapier om de koekenpan in te smeren.

Bereiding :

Men begint de eieren goed op te kloppen.
Wanneer dit gebeurt is doet men alle ingrediënten erbij tot dat het een niet al te dunne vloeistof is.
Smeer met het keukenpapier waar een beetje olie op zit uw koekenpan in en bakt de pannenkoeken
totdat deze gaar is.De pannenkoek hoeft niet bruin gebakken te worden.
Leg een klein bordje op een groot bord en doe hier de pannenkoeken op.
Zorg ervoor dat je het laatste beetje beslag bewaard, deze kun je bij het dichtmaken van de risolles goed gebruiken!
Laat dit even rusten en begin met de vulling.

Vulling 1:

1 kg rundergehakt
1 zakje fijne soepgroenten
2 grote winterpenen
2 grote uien
300 gram bloem
suiker
peper
1 liter melk
1 pakje smaakmaker

maggi-smaakmaker-groentesoe

Bereiding :

Het gehakt rullen zonder boter.
De uien en de winterpenen fijn snijden en toevoegen aan het gehakt.
Wanneer dit goed gehutseld is voegt men de het zakje fijne soepgroenten en smaakmaker toe.
Blijf dit goed door elkaar mengen.
Wanneer dit gedaan is voegt men de suiker,peper en bloem toe.
Meng dit nog een keer goed door en voeg als laatste de melk toe.
Laat dit goed door koken totdat het een dikke groente/vlees massa is geworden.
Laat het nu afkoelen.


Vulling 2 :

800 kippengehakt
2 uien
3 knoflooktenen
1 pakje smaakmaker
2 dunne prei
bosje selderij
600 cl melk
4 eetlepels bloem
4 eetlepels boter
peper

Bereiding :

De fijngesneden knoflook en uien fruiten in de boter.
Het gehakt rul bakken,smaakmaker en peper toevoegen.
De melk erdoor roeren en goed binden met de bloem.
Het moet een goede dikke ragout worden ,wanneer de ragout te dun is voegt men er gewoon meer bloem bij.
Goed roeren en voeg als laatste de fijngesneden prei en selderij erbij.
Laat de ragout goed afkoelen.

Het vouwen van de risolles

Leg een koude pannenkoek op een bord en leg in het midden een flinke lepel van vulling 1 of 2. Vouw eerst de zijkanten van de pannenkoek een voor een naar binnen over de vulling heen, vervolgens smeer je met een kwastje wat van het overgebleven pannenkoekbeslag op de pannenkoek en vouw je de bovenkant en onderkant hier overheen zodat je een vierkant/rechthoekig pakketje overhoudt.
Wanneer de eerste risolles gevouwen is ga je net zolang door totdat de pannenkoeken of de vulling op is.


Bijna klaar……

Nu pak je 2 schalen waarvan 1 gevuld met eiwit(geen eigeel want dan gaat tijdens het bakken de olie erg schuimen)
en 1 gevuld met paneermeel.
Pak de eerste risolles en haal die door de eiwit heen en daarna door de paneermeel en leg deze op een schaal weg.
Ga hiermee door totdat alle risolles een laagje paneermeel hebben.
Pak nu een wadjan of een andere pan en vul deze met olie en bak de risolles goudbruin en laat deze uitdruipen op een keukenpapier.
U kunt deze risolles ook in grote hoeveelheden maken en vries ze in maar laat ze eerst afkoelen!!!
Het opwarmen kunt u gewoon doen in de oven.
Heerlijk met chilisaus