rendang telor

Benodigheden voor 6 personen :

6 grote eieren
6 middelgrote sjalotjes
4 teentjes knoflook
1 eetlepels zout
3 of 4 grote rode lomboks
2 cm gemberwortel
2,5 cm laos
1.5 cm koenjitwortel
3 salamblaadjes
1 dikke sereh-stengel (gekneusd)
6 kemiri-noten
4 eetlepels olie
1 liter dikke santen (kokosmelk)
0,5 liter water


Bereiding :

Kook de eieren hard.
Doe de uien,knoflook,lombok en kemirinoten in een keukenmachine en maak het fijn.
Hierdoor ontstaat er een dikke pasta.
Doe de olie in een wadjan/wok en fruit de pasta hierin.
Vervolgens doet men gemberwortel,laos de koenjitwortel,salamblaadjes en de sereh erbij.
Voeg nu de hard gekookte eieren toe en fruit deze om en om.
Doe er nu zoveel water bij totdat de eieren net onderstaat.
Laat het circa 10 minuten sudderen op klein vuur.
Nu voegt men de santen erbij en laat het op klein vuur nog een keer 10 minuten sudderen.
Dit gerecht kunt u een dag van te voren maken,laten afkoelen voordat u het in de ijskast zet en de volgende dag op klein vuur opwarmen.