pepesan

Benodigheden:

2 verse makrelen (ca. 400 gram) of 400 gram kabeljauw- of koolvisfilet, ontdooid

Vismarinade:

zout,2 eetlepels zonnebloemolie,4 laurierblaadjes
voor de kruidenpasta(boemboe):
5 (rode) uien, gesnipperd,2 tot 3 teentjes knoflook, geperst
2 eetlepels sambal oelek,1 eetlepel azijn en aluminiumfolie

Bereiding:

Verhit een wok met olie. Fruit de kruidenpasta onder voortdurend omscheppen ongeveer 5 minuten. Schep deze daarna uit de pan.
Knip vier stukken van aluminiumfolie om de vis in te verpakken. Leg op elk stuk folie 1 laurierblaadje,
dan een stuk vis en schep een kwart van de boemboe eroverheen.
Vouw het pakketje dicht. Maak zo vier vis pakketjes. Gebruik de rijststomer, stoompan of au bain-marie en vul deze met een laagje water,
zet de gaatjespan erin en leg de vis pakketjes erin. Zet het deksel erop en stoom de vis in circa 20 minuten gaar.