e1a336da8f394c0e0eceefaac0199fe5

Benodigdheden :

200 gram rauwe pinda’s ( deze bakt u in de olie en laat ze dan uitlekken op keukenpapier)
*2 rode lomboks ( pepers)
*2 kleine theelepels cayennepeper
*5 blaadjes limoen ( djeroek poeroet)
*1 theelepel trassi
6 cm kentjoer of kencur ( deze is vers te koop in de toko)
zout naar smaak
suiker naar smaak
tamarinde ( assem ) water ,het water moet goed zuur zijn van smaak.
citroensap

Bak alle kruiden met een * in een beetje olie, wanneer alles gaar is doet men de kruiden in een oelek of mixer.
Voeg nu de pinda’s ,kentjoer , zout en suiker toe en mix deze tot zeer fijn.
Voeg nu de tamarinde water en citroensap toe totdat er een romige massa ontstaat.

De pecel kunt u met diverse groenten eten , sperziebonen , taugé , kangkoeng , spitskool, kook in ieder geval de groenten van te voren en mix als laatste de pecel saus erdoor heen.
Deze pecel saus is pittig tot heet voor degene die het niet gewend zijn.