chiffon cupcakes

Benodigdheden :

1 :
65g van kokosmelk
3 druppels groene pandan essence

2 :
60g van eierdooiers (ongeveer 3 eieren)
25 g basterdsuiker
50g van plantaardige olie
80g van zelfrijzende cake bloem, gezeefd

3 :
150 g eiwit (ongeveer 4 eieren)
60 g basterdsuiker

Verwarm de oven tot 200 ° C.

Bereiding :

Gebruik een kleine kom, voeg alle ingrediënten uit 1 en meng goed.
Pak nu een grote kom en doe hierin de eierdooiers en basterdsuiker uit 2 .
Klop de eieren en suiker totdat het goed gemengd is met een elektrische mixer.
Voeg nu de olie aan het eimengsel en meng goed door.
Voeg 1e mengsel aan mengsel 2 toe en meng dit goed door.
Zeef de bloem en voeg deze aan de gemengde 1 en 2 toe en meng deze goed door.
Zet deze nu apart.
In een schone en droge mengkom , klop de eiwitten 3 met een schone en droge garde.
Wanneer deze wit begint te worden voegt men de basterdsuiker door,net zolang blijven kloppen totdat
het pieken krijgt.
Voeg nu de opgeklopte eiwit toe aan de gemengde 1 en 2 toe,langzaam totdat alle belletjes eruit zijn en het een egale
mengsel is geworden.
Voor de zekerheid tilt men nu de kom en geef een paar klappen gekregen op de tafel om de laatste luchtbellen te verwijderen .
Verdeel het mengsel in individuele aluminium cupcake mallen.

cupcake aliminum1

Ze in de oven voor ongeveer 15-20 minuten afhankelijk van de grootte van de mallen .
Bak tot de top van de taarten goudbruin zijn .
Haal ze uit en leg ze op een rooster, laten afkoelen gedurende 5 minuten en haal ze voorzichtig uit hun vorm.
Rangschik ze op een mooi bord of schaal.