pandancake

Benodigheden:

1 cakevorm speciaal voor chiffon cake(te koop bij de toko)

cakevorm

7 grote eieren,op kamertemperatuur(eieren scheiden,eiwit apart en eierdooier apart houden)
225 gram cake meel (zeven)
300 gram poedersuiker (50 gram apart houden)
1 zakje bakpoeder
half theelepel zout

Bereiding :

Doe de eierdooiers,cake meel,poedersuiker,bakpoeder en zout in een mixer en laat deze goed mixen.
Voeg dan als alles gemixt is de volgende spulletjes toe

120 ml slaolie
1 theelepel vanille essence
half flesje pandan extract
180 ml water

Laat dit zeker 10 minuten goed mixen.
Wanneer dit gedaan is schept men het mengsel over in een hele grote kom.

Nu gaan we het eiwit kloppen.
Zorg dat het eiwit op kamer temperatuur is!

Benodigdheden:

eiwit
50 gram poedersuiker
1 theelepel cream of tartar.

Bereiding :

Klop het eiwit/suiker totdat deze begint te schuimen,voeg dan de cream of tartar toe en laat de mixer kloppen
totdat deze goede pieken(stijf)is.

Doe het eiwitmengsel in 3 x in de grote kom waar het mengsel van de cake zit.
Klop dit goed door met een handklopper zodat je langzaam een egale groen kleur krijgt.
Giet het gehele mengsel in de bakvorm zonder deze in te vetten!!!
Om bijna alle lucht uit het mengsel te halen ga je nog even met een mes door het mengsel terwijl deze in de bakvorm zit.
Plaats de cake nu in de voorverwarmde oven
165 graden voor 60 minuten.
Wanneer de cake klaar is haal je de cake uit de oven en zet deze op zijn kop(zie plaatje)

fles met cakevorm