a href=”https://www.s-i-d.nl/wp-content/uploads/2014/07/mokkataart.jpg”>B063_C038_1031GN

Benodigheden :

8 eieren
100 gram bloem
200 gram suiker
Sweet Mix Crispy Caramel van Sofie Dumont (indien aanwezig,u kunt het ook weglaten)

Crème au beurre :

4 eieren
4 eierdooiers
500 gram suiker
100 ml water
oploskoffie
1 kg zachte boter, in blokjes
scheutje cognac

Afwerking :
chocolade koffiebonen
olijfolie

Bereiding :

Verwarm de oven voor op 195°C. Klop 8 eieren op met 200 gram suiker. Zeef intussen de bloem over een vel bakpapier en vermeng met de opgeklopte massa.
Wanneer alles goed gemengd is giet men het in een taartvorm (eventueel kruid met de sweet mix caramel)
De taartvorm gaat nu 25 minuten in een voorverwarmde oven van 195°C.

Klop 4 eieren op met 4 eidooiers. Zet intussen een steelpan op het vuur, giet er water in en doe er dan de suiker bij.
Als er kleine belletjes verschijnen, giet je de mengeling straalsgewijs bij de opgeklopte eieren. Voeg oploskoffie toe naar eigen smaak en doe er ook wat zachte boter bij.
Opnieuw roeren.

Vermeng intussen wat oploskoffie met eenzelfde hoeveelheid water en een scheutje cognac. Hiermee bevochtig je later het biscuit

Haal het biscuit uit de taartvorm en laat afkoelen. Snijd het biscuit met een zaag mes in 3 lagen. Smeer crème au beurre aan de onderkant van het biscuit zodat deze mooi
blijft liggen.

Bevochtig de hele biscuit met het mengsel van koffie en cognac. Spuit crème au beurre over het biscuit en begin daarvoor in het midden.
Je blijft ronddraaien tot je laag overal dikte heeft gekregen.
Doe hetzelfde met de 2 andere lagen en met de bovenkant.
Leg alles terug op elkaar in de oorspronkelijke vorm en strijk de bovenkant mooi glad.

Wrijf enkele koffiebonen in met olijfolie zodat ze mooi gaan blinken en versier er tenslotte de taart mee.