mangomoes

Mango moes

( recept nummer 1 )

Benodigdheden :
8 mango’s (niet geheel rijp)
suiker of dieetsuiker

Bereiding :
Schil de mango’s en snij het vruchtvlees van
de pitten en kook dit dan ongeveer 10 minuten in zeer weinig water,
zeef de massa en het moes door middel van een staafmixer of met de hand.
(voeg nu op smaak suiker of dieetsuiker toe)

 

Mango creme

Benodigdheden :

6 mango’s
suiker naar smaak
2 a 3 eiwitten

Bereiding :

Maak mango moes zoals beschreven is in het recept nummer 1.
Vermeng dit met de stijfgeklopte eiwit.
Zet de crème even in de vriezer totdat het half zacht/hard is.
Lekker wanneer men het glas of kommetje eerst vult met biscuit.

 

manggo pudding

 

Mango pudding

Benodigdheden :

1 liter mango moes
suiker naar smaak
365 gram gelatine of 2,5 stang agar-agar

Bereiding :
Maak mango moes zoals beschreven is in het recept nummer 1 hierboven,los hierin de gelatine op
of vermeng het me de tevoren gekookte en gezeefde agar-agar.
Voeg suiker naar smaak toe en doe de massa in een met water omgespoelde puddingvorm.
Keer de pudding om wanneer deze stijf is,dien het zeer koud op.
heerlijk met vanillesaus.

mango

Mango schotel

Benodigdheden :

8 mango’s
10 sneetjes brood zonder korsten
2,5 dl melk
2 eiwitten
0,5 liter vanillevla ( kant en klaar gekocht of zelf gemaakt , zie recept hieronder)

Vanillevla :
0,5 liter melk
2 eierdooiers
15 g maizena
40 g suiker
vanillestokje (opengesneden en de pulp in de melk doen,ook het vanillestokje in de melk doen)
beetje zout.
Melk warm laten worden,niet laten koken anders gaan de eierdooiers stollen!!!
Alle ingrediënten erin doen en goed kloppen,wanneer de vla dik genoeg is haalt men deze van het vuur en laat
het afkoelen.

Bereiding :

Maak moes van de mango’s zoals in recept nummer 1.
Rooster de sneetjes brood en week ze in de melk.
Klop de eiwitten stijf.
Bestrijk een vuurvaste schotel met boter en leg hierin laag om laag geweekt brood,mango moes , wat van de stijfgeklopte eiwit en vanillevla
totdat de schotel gevuld is.
Bedek als laatste de bovenkant met de stijfgeklopte eiwit,strooi er wat suiker overheen en bak de schotel in een matig verwarmde oven,
ongeveer 125 C in een half uurtje bruin.