Benodigheden voor 4 personen :
4 makrelen schoongemaakt (door de visboer ) maar wel met de vinnen en staart eraan.
Heet water ongeveer 5 dl
Verse knoflook 2 a 3 teentjes fijn gesneden
of 2 theelepels knoflookpoeder
Zout halve eetlepel
Grote kom
Pan met olie
Bereiding :
Snij de makreel in 3 a 4 gelijke stukken.
Pak een grote kom en doe daar 5dl heet water in.
Neem een stuk van 15 x 15 cm asem garam in en los dit op in het hete water.
Voeg nu de knoflook en zout toe.
Voeg nu de stukken makreel toe aan het water en laat deze minstens een uurtje staan.
Zet een pan op het vuur met olie en laat deze heet worden.
Haal de makreel uit het water en doe deze voorzichtig in de olie….KAN SPETTEREN!!!
Wanneer deze aan alle kanten goed bruin en krokant is gebakken laat men de vis uitlekken op keukenpapier.
Hoe haalt u nu de visgeur uit de olie?
Kijk bij weetjes….