lemper

Benodigheden voor de rijstrolletjes:

1,5 kg ketan
1/2 blok geraspte santan

Bereiding:

Ketan wassen en ca. 30 min. in water weken. Dan 15 min. stomen totdat de korrels aan elkaar plakken (wordt een blok).
Dit alles gebeurt in een pan. De santan in water weken en uitknijpen.
De ketan met het vocht mengen. De ketan ca. 20 min. stomen totdat deze gaar is.
De rijst laten afkoelen totdat deze handwarm is. Verdeel de rijst in 30 gelijke porties


Benodigheden voor de vulling:

olie
1,5 kilo kippenpoten of kippenfilet(zacht gaar gekookt,afgekoeld en uitgepluist)
2 grote uien,fijngesneden
3 teentjes knoflook fijngesneden
boullionblokje
3 kemiries
theelepel kunyit(kurkema)
beetje suiker
peper en zout


Bereiding:

Rasp de kemirienoten. Voor de vulling de kip uitpluizen.
De uien en knoflook fruiten in de olie en dan de kip erbij.
De geraspte kemirienoten, kunyit, peper, zout, bouillonblokje, een beetje suiker erbij.
Dit alles bakken.

Benodigheden voor het rollen:

huishoudfolie of vershoudfolie
ijslepel

Bereiding:

Knip de folie in ongeveer 30 stukken.
Doe de rijst op een stuk huishoudfolie dmv van de rijstlepel , rol het uit tot een platte plak.
Een beetje vulling op de rijst leggen en de rijst er dan omheen rollen, zodat de vulling in de rijst zit.
De lemper moet ongeveer even groot worden als een kroket.
Vouw de huishoudfolie om de lemper.
Voor het opdienen de lemper met folie stomen in een rijststomer totdat het goed warm is
of afgedekt 2 minuten in de magnetron.