Voor veel oudere Indo’s is het traditie om in de maanden juni, juli, augustus en september voor enkele weken of zelfs een maand naar Malgrat de Mar of Santa Susanna aan de Costa Brava te gaan. Deze, pal naast elkaar gelegen, steden veranderen dan direct in een Indische gemeenschap. De meeste Indo’s die daar komen zijn gepensioneerd. Ik sprak mensen die 5, 17 en zelfs al 28 keer terug geweest zijn.  Ze komen uit heel Nederland, Duitsland, en zelfs uit Californië. Met busladingen komen de mensen, vergezeld met de band, uit Nederland aan bij de hotels.

Ikzelf kwam daar voor de derde keer en zeker niet voor de laatste keer. De sfeer onderling is heel gezellig en gemoedelijk. Iedereen groet elkaar en maakt een praatje of drinkt met elkaar op de vele terrasjes. ’s Avonds spelen de Indorock bandjes zoals What’s a Name, Mutiara, Checkpoint, Blue Velvet, Eddie C., Hot News, Brapa, Edu Schalk en Adventure. Dan gaan de voetjes van de vloer en wordt er jive en rock and roll gedanst. De bandjes zijn bij de Indo’s wel bekend. Ze spelen de muziek uit hun tijd (de jaren 50/60) met natuurlijk ook songs van hun grote, overleden idool Andy Tielman van de Tielman Brothers. De bandjes spelen in Hotel Indalo (door veel Indo’s ook wel INDOla genoemd), Hotel Reymar en Hotel Papi. Soms spelen er twee/drie bandjes tegelijk in verschillende hotels. De keus is dan aan jou naar welke band je wilt gaan. Iedere band speelt drie keer zodat je ze allemaal wel kunt zien.

Het mooie weer en het nabijgelegen strand is de moeite waard om erheen te gaan. Het is ook mogelijk om met de trein te reizen en naar Barcelona te gaan.

De gegrilde sardientjes en gamba’s op het strand zijn heerlijk. En natuurlijk niet te vergeten: de gastvrijheid van de Spanjaarden. Enkele hotelmanagers die ik sprak vertelden dat ze de Indischen graag zien komen.

 

Dus volgend jaar ga ik weer.

Groetjes Carla.