Kue Lapis


Benodigdheden :

500 gram bloem
250 gram kristalsuiker
2 zakjes vanillesuiker
1 theelepel zout
500 gram geraspte kokos
1 theelepel groene kleurstof ( pandan )
1 theelepel rode kleurstof ( essence E 124 )
1 boterkoekvorm van 18 cm doorsnee
olie
2 vellen plasticfolie

Bereidingswijze :

Maak 1 liter santan
Doe het meel, de suiker, het zout, de vanillesuiker en de santan in een kom,
en roer er beslag van. Mix het beslag goed: het moet heel dun en glad zijn
Zeef het beslag, en verdeel het over drie kommen:
1/4 deel in een kom met groene kleurstof;
1/4 deel in een kom met rode kleurstof;
de helft in een kom zonder kleurstof;
Breng water aan de kook in de stoompan en smeer de boterkoekvorm in met olie
Doe een laagje wit beslag in de boter kookvorm en stoom dit in 8 minuten gaar.
Deksel niet van de pan halen tijdens het stomen.
Doe vervolgens groen of rood beslag erop, daarna wit en daarna weer groen of rood.
Laat elke laag weer 8 minuten stomen. Roer het beslag telkens om alvorens een nieuw
laagje toe te voegen
Laat de laatste laag 15 minuten stomen, en laat de kue lapis daarna in de vorm afkoelen
Leg plastic folie op een bordje, en keer de kue lapis om. Leg op een ander bord ook een
plastic folie en keer de koek nogmaals om. Het plastic wordt gebruikt om te voorkomen dat
de koek aan het bord vastplakt