hardgebakken speklapjes

Benodigheden Voor 4 personen :

1 kilo speklapjes
1 eetlepel zout
4 a 5 teentjes knoflook
kom gevuld met een bodem gevuld heet water
wadjan of wok met olie
keukenpapier

Bereiding :

Snij de speklapjes wanneer deze nog in de vorm van een halve maan doormidden
Vul de kom met heet water en strooi daar 1 eetlepel zout in.
(vind u het water niet zoutig voeg dan meer zout toe naar smaak)
Snij de teentjes knoflook in schijfjes fijn
Voeg dit ook toe aan het water
Doe nu de speklapjes erbij en hutsel dit goed door elkaar en laat het minimaal een half uur staan
zodat het zout en de knoflook er goed in kan trekken.
Zet een wadjan met olie op het vuur en laat deze heet worden
doe nu 1 voor 1 het speklapje erin maar PAS OP doordat het speklapje in het water
heeft gelegen kan de olie gaan spetteren!!!!
Bak nu het speklapje krokant bruin en laat deze uitlekken op het keukenpapier.
Kan zowel warm als koud gegeten worden.
Ook lekker gewoon op een wit bolletje.