klepon

Ingrediënten:

250 gram ketanmeel (kleefrijstmeel)
2 eetlepels hoengkwee meel (zorgt ervoor dat het niet té plakkerig wordt)
250 ml kokosmelk
Flesje groene kleurstof
( gebruik hier een paar druppels van om de mooie groene pastelkleur te krijgen)
Goelah djawah (geharde, bruine palmsuiker in schijven)
150 gram geraspte, gedroogde kokos
Water en een beetje zout

Voorbereiding:

In een rijststomer 150 gram geraspte kokos met een snufje zout even warm maken.
Zodra het water kookt, geraspte kokos met een snufje zout in het vergiet doen
en net zo lang laten stomen totdat de kokos zacht is.


Bereiding :

Zet een hoge pan gevuld met kokend water op.
Snij de goelah djawah in stukjes van ongeveer een halve cm
Maak van de ketanmeel,hoengkweemeel,kokosmelk en druppels groene vloeistof
een dikke deeg die NIET aan de vingers blijft kleven.
Vervolgens maak je hier kleine bolletjes van ter grote van een pingpongbal.
Druk dit dan plat en leg in het midden van dit schijfje een stukje goelah djawa.
Druk dit dan dicht en maak er mooie bolletjes van met de suiker in het midden.
Doe nu één voor één de balletjes in het kokend water.
Wanneer ze boven komen drijven zijn ze gaar.
Haal ze voorzichtig uit de pan en leg ze op een bord die bedekt is met de gestoomde kokos.
Rol ze door de kokos en leg ze op een schaaltje weg.
Als de kokos op het bord weer hard is geworden even opnieuw stomen.
Klepon kan je invriezen en door middel van stomen worden ze weer heerlijk zacht.