ayam semor

Benodigheden :

1 citroen
boter (vloeibaar of van een blok)
1 kilo kip (kippenpoten of drumsticks of vleugeltjes…)
2 uien(fijn gesneden)
2 a 3 teentjes knoflook(uitgeknepen of fijngesneden)
2 a 3 tomaten
flinke scheut ketjap manis
1 boullionblokje
zout,peper
water.

Bereiding :

Was de kip eerst schoon met de citroen,eventuele geurtjes worden hiermee weggehaald.
Laat de kip goed uitlekken in een vergiet.
Doe de boter in een wadjan(wok) of diepe koekenpan met deksel.
Zoveel boter dat de bodem ermee bedekt is.
Wanneer de boter bruin is bakt men de kip totdat deze aan alle kanten lekker bruin is.
Nu voegt men de gesneden uien en knoflook toe en fruit deze totdat ze glazig zijn.
Verkruimel het boullionblokje,voeg zout en peper toe na smaak.
Wanneer de kruiden lekker zijn meegebakken voegt men zoveel ketjap toe totdat de kip
driekwart bedekt is.
Nu voegt men het water toe zodat de kip helemaal onder staat.
Als laatste voegt men de tomaten toe voor een beetje zoet/zure smaak.
Doe nu de deksel op de wadjan of koekenpan en laat het smoren voor een half uurtje.
Men eet dit met witte rijst en ketimun(komkommer)
Zo klaar en erg enak.
Selamat makan.

(Ook erg lekker met Indische hutspot…ook in Dapur saya te vinden)