Onderaan van deze pagina vindt u de gratis E-Books en er is er zelfs een Engelse versie van ,, Weg uit Indië” .

Op 23 februari jl verscheen de thriller-roman “Op zoek naar Doetje Dezentjé” geschreven door Hans Vervoort, bij uitgeverij Conserve.
unnamed

 

Op zoek naar Doetje Dezentjé is het spannende verhaal over een zoektocht naar het liefdeskind dat de Nederlandse soldaat Wim (Bill) Brandel in Nederlands-Indië in 1948 verwekte bij een Indisch meisje, Doetje Dezentjé.
Toen hij gewond raakte en teruggezonden werd naar Nederland verloor hij het contact met Doetje, emigreerde naar de USA en werd daar een rijk man.
Als hij in 2014 overlijdt – weduwnaar met twee volwassen kinderen – staat in zijn testament dat hij het kind van Doetje 1/3 nalaat van zijn erfenis van 360 miljoen dollar.
De firma www.My-last-wish.com die tegen betaling de laatste wensen van overledenen vervult krijgt van hem opdracht om op zoek te gaan naar Doetje en haar kind.
Dat wordt de taak van Matt Fairford die eigenlijk Matthijs Vervoort heet en een Hollands-Indische achtergrond heeft.
Dankzij chicanes van de familie-advocaat van de Brandels heeft Matt maar 8 dagen tijd om de erfgename te vinden.
Achtervolgd door huurmoordenaars die de twee legale kinderen van Bill betalen om dat te voorkomen.
Zal het hem lukken?
Tijdens de zoektocht die Matt naar Indonesië en Nederland voert, wordt hij ook nog geconfronteerd met zijn eigen onverwerkte Indische verleden en dat van zijn vader.

Bij elke boekhandel en boeken-website (zoals Bol.com) te bestellen, maar ook (en eigenlijk liever) rechtstreeks bij de uitgeverij.U mailt uw bestelling dan naar info@conserve.nl en daarbij bespaart u € 3.45 aan verzendkosten: het boek wordt gratis verzonden, met een factuur.
Vergeet niet uw adres te vermelden.

 

hans

 

Johan Willem Sebastiaan (Hans) Vervoort (Magelang, Indonesië, 22 april 1939) is een Nederlands schrijver die behoort tot de laatste generatie schrijvers die zijn opgegroeid in Nederlands-Indië.

In 1953 kwam hij met zijn ouders naar Nederland, een banneling van 14, het kind van de koloniale rekening. Hij was leerling aan het St. Ignatiusgymnasium te Amsterdam. Van 1966 tot 1968 en in 1970 was Vervoort redacteur van literair-satirisch studentenblad Propria Cures. Ook was hij een van de oprichters van marktonderzoeksbureau Inter/View, het bureau waarvan later Maurice de Hond directeur werd.

Hij werkte later bij De Weekbladpers als opinieonderzoeker en als uitgever van tijdschriften (onder andere Vrij Nederland, Voetbal International en Opzij). Tussendoor schreef hij verhalenbundels (onder andere Geluk is voor de dommen) en romans (zoals Zwarte rijst). In 1974 keerde hij met zijn vrouw terug naar hun beider geboorteland en schreef er het reisverhaal Vanonder de Koperen Ploert over, dat hem een plaats in Rob Nieuwenhuys’ Oost-Indische Spiegel bezorgde. Recenter publicaties zijn Kind van de Oost, een bundeling autobiografische jeugdverhalen en Retourtje Tropen, een reis door Sumatra en Java (beide uitgeverij Nijgh & Van Ditmar, 2005).

 

Gratis Ebooks zijn hier te downloaden.(pdf)

Kind_van_de_Oost

Onder deze titel bundelde Hans Vervoort in 2005 al zijn Indische korte verhalen en schreef er herinneringen en naschriften bij.

 

 

 

Eerlijk_is_Vals_

eerlijk_is_vals_front

Wat doe je als je naaste collega beschuldigd wordt van seksuele intimidatie op de werkvloer? En je tegelijkertijd te horen krijgt dat je mogelijk een Indonesisch halfzusje hebt?
Precies, dan begin je aan een dubbele zoektocht naar de waarheid. Maar wil je die wel weten?

 

 

Zonnige_perioden

Zonnigeperiodenomslag

De drukbezette bladenuitgever Hans Westerlo ontvangt een ansichtkaart uit Florida van zijn oude schoolvriend Peter. Peter is op zoek naar Lilian, het meisje op wie ze allebei verliefd waren, meer dan vijfendertig jaar geleden, tijdens hun HBS-tijd in Soerabaja. Heel het onvervulde verlangen van Hans’ jeugd komt in alle hevigheid boven: hij besluit zich te onttrekken aan zijn zakelijke beslommeringen om het geluk ditmaal af te dwingen. Dat was alleen nooit zijn sterke kant…

 

Zwarte_Rijst_

zwarte_rijst_front

Zwarte Rijst is een avondvullende novelle over 2 dames en 6 heren die het elkaar moeilijk maken op een klein tropisch eiland. Zwoele hitte, opvlammende lustgevoelens, treurnis, dranklust, medemenselijkheid en krankzinnig idealisme strijden beurtelings om de hoofdrol in dit met grote ijver opgetekende verhaal.

 

Vanonder_de_Koperen_Ploert

vanonder_de_koperen_ploert_front

In 1953 op 14-jarige leeftijd naar Nederland gekomen, werd Hans Vervoort lang geplaagd door aanvallen van diepe heimwee naar zijn land van herkomst. In 1974 deed zich eindelijk de kans voor om enkele maanden door Java te reizen, met vrouw en kinderen. De tocht eindigde in Bali.Terug in Nederland schreef Hans Vervoort een persoonlijk en geestig verslag van deze reis. Het verscheen in 1975 bij Rap en werd een groot succes, vooral bij het toenemende aantal Nederlanders dat in de jaren 80 en 90 naar Indonesie reisde.

 

Farewell_to_the_Indies ( Dit boek is in het Engels)

 

Weg_uit_Indie_coverHans and Sonya are living in the lovely sunny Dutch East Indies when war breaks out. Holland has been occupied by the Germans, their parents tell them, but the Indies will certainly remain free. Of course, the Japanese army does want to conquer the Indies, but everyone knows that the Japanese have crooked eyes so they can’t shoot straight. And their tanks are made of tin! What a shock when the Japanese army does conquer the Indies in 1942. Hans and Sonya end up with their mother in a camp where people are hit and each day they must fight against hunger and illness. When Japan is beaten three years later, they are freed and hear how difficult life has been for families outside the camps. And then a new adventure begins right away. The Dutch have ruled the Indies for three hundred years but now the locals don’t want that anymore. They revolt, people die and danger lurks everywhere. Everyone flees and Hans and Sonya must say farewell to the Indies too. A dangerous journey begins. Will they make it?

 

De vertaling heeft Hans Vervoort voor eigen rekening laten maken en stelt het boek gratis beschikbaar voor al die mensen uit Nederlands-Indië die geëmigreerd zijn en nu kinderen en kleinkinderen hebben die geen Nederlands meer lezen.
Via Farewell tot the Indies kunnen ze hen toch iets laten weten over het land van hun jeugd.

In samenwerking met Hans Vervoort www.hansvervoort.nl