Indische-huzarensalade

Benodigdheden voor de salade voor 4 personen:

6 grote aardappels,gekookt en gestampt
6 eieren,hardgekookt en gepeld
Blikje doperwten/wortels,worteltjes fijn gesneden
Blikje ananas,in stukjes gesneden
Blikje bietjes of 300 gram gekookte bieten,fijn gesneden
2 karbonaadjes,gebakken en fijngesneden..(alternatief,1 blikje knakworstjes,fijngesneden)
1 komkommer,zaadjes verwijderen en fijn snijden.

Voor de saus :
4 eigeel bolletjes(van de 6 hard gekookte eieren)
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels slasaus
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels witte azijn
0,5 eetlepel zout en 2 eetlepels suiker of naar behoefte(dieetsuiker kan ook)

Bereiding salade :
Doe alle benodigdheden voor de salade in een een grote kom met de overgebleven eiwit gedeelte…goed omscheppen.

Bereiding saus :

Doe de eigeel bolletjes in een kom en prak deze.
Wanneer deze helemaal fijn zijn geprakt doet men alle benodigdheden voor de saus erbij.
Goed omroeren,saus moet niet te dun zijn en moet zoet smaken.
Wanneer de saus klaar is voegt men de saus bij de salade…goed omscheppen zodat de gehele
salade 1 kleur heeft.
Afdekken en zo koud mogelijk laten worden.
(eventueel een beetje bietensaus erbij doen om de salade rosse/rood te laten kleuren.
Heerlijk bij de barbecue of gewoon zomaar…..