indische kroket

 

Benodigdheden :

1,5 kg gekookte en gepureerde aardappelen
2 eieren los geklopt
zout
peper
nootmuskaat
paneermeel
geklutste eieren om de paneermeel te laten plakken
olie om in te frituren.

 

Vulling :

500 gram varkensgehakt of half om half gehakt
2 uien gepeld en zeer fijngesnipperd
3 knoflookteentjes,gepeld en fijn geperst
2 worteltjes gekookt en heel fijn gesneden
peper en zout op smaak
2 theelepels rietsuiker.

 

Bereiding :

De gekookte ( in water met zout) en gepureerde aardappelen bestrooien met peper en nootmuskaat.
Laat dit afkoelen en voeg hierdoor de 2 eieren,meng dit goed samen tot een stevige puree.

De vulling :
het gehakt rullen in wat olie en voeg hierbij de uien en de knoflook.
Wanneer dit lekker gemengd is voeg men de worteltjes toe,zout,peper en rietsuiker.
Goed omscheppen totdat alles gaar is.

Neem een schep aardappeldeeg in je hand en maak hiervan een balletje.
Druk deze nu plat en vul dit met het gehakt.
Het deeg om het vlees sluiten en er een kroket vorm van maken.
Rol de kroket nu door de paneermeel,dan door de geklutste ei en daarna weer door de paneermeel.
Frituur deze nu in de olie totdat ze mooi egaal bruin zijn.
Goed laten uitlekken op keukenpapier.
Lekker bij de rijst of gewoon als snack met chilisaus eventueel.