IMG-20150116-WA0003

Ik kreeg opdracht om een klein fonds te verdelen onder sommige mensen in Bandjarnegara dat net een aardverschuivingsramp had gehad waar bijna 140 mensen werden begraven (men schreef in de krant dat er 100 mensen werden vermist,dit aantal klopte bij nader inzien dus niet) door de modder die vanaf de heuvel naar beneden kwam en hun dorp vernietigde.
De gegevens die ik gevonden had toonde dat het om 73 families ging waarvan er nog 22 families in leven waren ,deze families konden worden verdeeld in 3 groepen.
1. Het gezin is nog compleet, maar verloor al hun bezittingen.
2. De familie die het grootste deel van hun familie verloren was en ook al hun bezittingen.
3. De familie die hun gehele familie kwijt was met ook al hun bezittingen.

Dit verhaal gaat over Chotimah en zij behoort tot de laatste groep.

IMG-20150116-WA0001

Toen op het land de aardverschuivingsramp begon, kon Chotimah niet worden vervoerd vanwege haar zwangerschap, er zat niets anders voor haar op om op haar kamer te blijven , terwijl haar man, haar twee kinderen en ook haar vader waren weggelopen zonder aan haar of aan de baby te denken.

Toen de ramp voorbij is, kwam de SAR Team (Search and Rescue Team) en vond haar in haar huis, gelukkig ,nog in leven en het huis ook stond er ook nog zonder enig noemenswaardige schade.
De modder kwam nog steeds van de heuvel af en vernietigde alles in haar directe omgeving.
Maar Chotimah en haar baby hebben deze aardverschuiving overleefd.

IMG-20150116-WA0000

Op deze foto is goed te zien dat de aardverschuiving langs haar huisje is gegaan.

 

IMG-20150116-WA0002

Onze team die een onderzoek doet vanwege de aardverschuiving.

 

Vanuit mijn oogpunt, zonder tussenkomst van God waren zij en haar huis verzwolgen tijdens de aardverschuiving net als de anderen.
Maar de prijs die ze moest betalen was erg hoog,zij verloor haar man,2 kinderen en haar vader behalve haar baby die slaapt nog steeds in haar armen.

 

Tantang.

jeugdjournaal logo

 

 

Klik hier om naar het filmpje te gaan.