wartaota-tribunnews

In 1989 kreeg Daniel Alamsjah ( 67 jaar oud) een visioen tijdens het reizen naar Magelang (de familie van zijn vrouw komt hier vandaan )tijdens deze visioen kreeg hij te horen van GOD dat hij een gebedsruimte moest maken in de vorm van een duif voor een ieder die in God gelooft . Hij zag een prachtig landschap in de heuvels en op die plek begon hij met bidden , de hele nacht door en weer kreeg hij een visioen , het gebedshuis moest daar worden gebouwd ,op die plek. Deze KippenKerk bevindt zich in Bukit Rhema, een van de heuvels vlakbij de Borobudur, in Hamlet Gombong, Kembang Limus, District Borobudur, Magelang De locatie van de Kippen Kerk was bedoeld om erediensten te houden voor verschillende godsdiensten zoals boeddhisme , islam en het christendom.

Een jaar later kocht Daniel de grond van de plaatselijke bevolking van ongeveer 3000 m2 voor ongeveer 2 miljoen . Helaas kon hij zijn werk niet afmaken dit omdat de plaatselijke bevolking er op tegen was en omdat hij geen goede middelen had.
Hierdoor raakte de Kippen Kerk in verval , de verf begon te bladeren en helaas was en is er genoeg vandalisme waardoor de muren overspoeld werden met graffiti.
Hoewel dit gebouw nooit een functie als kerk heeft gehad is het gebouw wel een tijdje een afkick gebouw geweest voor verslaafden , de kamertjes beneden in het gebouw waren de verblijven voor de verslaafden , ook heeft het gebouw dienst gedaan als een revalidatiecentrum voor gehandicapte kinderen en ook als gekkenhuis. Het gebouw is versierd met prachtige ornamenten en vintage, er zijn vreemd gevormd ladders te beklimmen naar de bovenste verdieping, een ruime open ruimte, een plek om te bidden zoals in kerken. Terwijl op de bodem, er voldoende ruimte is , ongeveer 2 × 1 vierkante meter zonder ramen en deuren.
De kerk is officieel gesloten in 2000 omdat de bouwkosten te hoog waren maar toch vinden veel mensen dit nog steeds een mooie en aparte plek en kan er tegenwoordig ook worden getrouwd.
In het buitenland vraagt men om uitbreiding van de kerk .
Kippenkerk, Kerk van de Duif ( Pigeon Hill ) en vele andere benamingen die de kerk inmiddels heeft gekregen.

foto 1 : baca.co.id foto2: dailymail foto3:bintang foto4:kabarmagelang foto5:gerejeayam foto6:mymodernmet foto7:pamitrantours foto8 :tatang foto9:tatang foto10:tatang foto11:thisiscoloccal foto12:wartakota.tribunnews