In Semarang liggen 2 erevelden ,genaamd Kalibanteng en Chandi.
Kalibanteng ligt aan een drukke weg vlakbij de vlieghaven terwijl Chandi tussen de heuvels ligt aan het eind van een woonwijk.

 

 

Beiden worden fantastisch onderhouden door hardwerkende en zeer vriendelijke mensen.

Wanneer u aankomt en ontvangen wordt is er altijd een plek onder een afdak met stoelen en een tafel waar u eventueel wat water krijgt aangeboden.

Hier kunt u op uw gemak de naam of namen in de mappen zoeken die daar uitgestald zijn.
Vervolgens brengt een medewerker u bij het graf , u krijgt de tijd en u mag zoveel foto’s maken als u wilt.

Kalibanteng

Dit ereveld telt 3100 oorlogsslachtoffers en militairen. Het overgrote deel van de mensen zijn vrouwen en kinderen uit de Japanse
concentratiekampen Ambarawa VI en Ambarawa VII in Ambarawa, Kamp 100 en Kamp 11 bij Banjoebiroe en Semarang.
Het is bij dit ereveld niet bekend hoeveel Nederlanders er liggen. Er liggen veel graven waarbij geen naam vermeld staat.
Op het ereveld staat een monument ten ere van alle vrouwen die omgekomen zijn in Japanse kampen en een monument voor hen die in de jongenskampen omkwamen.

 

Klik op de foto’s om deze te vergroten

 

 

 

Chandi
Dit ereveld is aangelegd door Nederlandse militairen van de T-Brigade die op 12 maart 1946 aan land kwam.
Op dit ereveld zijn uitsluitend Nederlandse gesneuvelde militairen begraven. Oorspronkelijk was de bedoeling van dit ereveld om er alleen
gesneuvelde militairen uit de oorlog in Midden-Java te begraven. Uiteindelijk zijn er ook soldaten uit de Tweede Wereldoorlog bij begraven.
Er liggen meer dan 1.000 graven en er worden nog regelmatig soldaten bijbegraven zodra de locatie van hun veldgraf bekend is.

 

 

 

Op onze website kunt u meer erevelden bekijken , Erevelden