Geschiedenis van de Bay Tat Cake.

Deze taart was ooit een typische gerecht van de Bengkulu koning. Elke regio heeft zeker zijn eigen unieke en unieke voedingsmiddelen, met inbegrip van Bengkulu.. Het woord ‘Bay’ betekent ouder, ‘Tat’ betekent taart.
De smaak is zacht en een beetje knapperig met zoete ananas jam wat deze cake zeer lekker maakt.

 

Benodigheden :

200 gram boter
175 gram meelsuiker
4 eieren
1 theelepel bakingsoda
550 gram bloem
50 ml cocos melk
150 gram ananas jam
2 eierdooiers

 

Bereiding:

 

Klop de boter en de meelsuiker tot een gladde massa, voeg de eieren toe en meng de massa opnieuw.
Voeg de bloem toe boven een zeef in de massa en roer gelijkmatig door.
Giet nu de cocos melk toe kneed het geheel tot een gladde massa.
Deel het deeg door de helft en bekleed hiermee een ovenschaal en leg hierin de ananas jam in.
Van het overige deeg de deeg oprollen , vinger dik in lange repen,leg deze diagonaal over de ananas jam.
Zet de oven op 180 C totdat de Bay Tat Cake goudgeel is.
Totale bereiding circa 45 minuten.