Belado ikan kembung
Gebakken makreel in pikante saus

Benodigheden :

2 makrelen
1 tomaat
2 teentjes knoflook
3 daun djeruk purut
1 theelepel zout
halve theelepel asempasta
halve theelepel suiker
peper
olie om te frituren

Boemboe :

5 rode lomboks
6 rawits
5 sjalotten

Bereiding:

Pers de knoflook. Maak de makrelen schoon, smeer ze in met knoflook, zout, asempasta en peper
en laat ze 15 min. marineren. Frituur de vissen in hete olie gaar en laat ze uitlekken.
Snijd de nerven uit de daun djeruk purut, ontvel de tomaat en snijd hem in stukken.
Snijd de lomboks, rawits en sjalotjes fijn. Maal de bumbu tot een pasta en fruit die in
wat olie tot de geuren vrijkomen. Voeg de daun djeruk purut, tomaat, zout en wat suiker toe en
roerbak tot de tomaatstukken uiteenvallen.
Verwarm de vis in de saus en dien het meteen op.