bakpao

Benodigheden voor de deeg :

250 gram bloem
50 ml water
10 gram gist
1 theelepel suiker


Bereiding :

Zeef de bloem in een kom en maak in het midden hiervan een kuiltje.
Maak een papje van 1 eetlepel water,2 eetlepels bloem ,de suiker en het gist.
Doe dit papje in een kom met een afgedekte vochtige theedoek en laat dit 10 min. rijzen.
Meng en kneed nu de bloem en het papje tot een stevige deeg en laat dit 1 uur rijzen onde een vochtige theedoek.
Vorm een rol en snij deze in 10-12 plakken.
Rol de plakken uit tot 1 cm dikte met een doorsnee van ongeveer 13 cm.


Vulling 1 :

250 gram gehakt, runder of half om half
1 theelepel suiker
1 eetlepel olie
1 theelepel ketjap(zoet)
1 eetlepel sjalotjes(fijn gesnipperd)
2 eetlepels selderij(fijn gehakt)
2 teentjes knoflook(uitgeperst)


Bereiding :

Verhit in een wadjan of wok de olie en bak daarin het gehakt rul.
Voeg dan alle ingrediënten toe en bak alles nog 2 minuten door.
Laat het nu afkoelen.

Vulling 2 :

300 gram garnalen ( fijn gehakt)
3 cm gember
1 eetlepel prei(fijn gehakt)
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
2 eetlepels rijstwijn
1/2 eetlepel maizena

Bereiding :

Doe de knoflook,prei en gember in een mixer en maal dit totdat er een pasta ontstaat.
U kunt dit natuurlijk ook met een vijzel doen.
Verhit de olie in een wadjan/wok en fruit de garnalen voor ongeveer 1 minuut.
Voeg dan de boemboe(pasta) toe en bak dit goed door.
Leng de rijstwijn met de maizena aan en voeg dit al roerend toe aan het garnalenmengsel
totdat het begint in te dikken.
Laat nu afkoelen.

Vulling 3

Zie Babi Ketjap in menu Indisch…Dapur Saya….Kip en vlees

Het Stomen :

Benodigheden

1 rijststomer
bakpapier gesneden in een cirkels met een doorsnede van ongeveer 14 cm

Bereiding :

Wanneer u een rond deeglapje heeft van ongeveer 1 cm dik met een doorsnee van 13 cm
legt u in het midden van dit deeglapje ongeveer 2 theelepels vulling.
U vouwt het nu naar binnen en plakt het dicht met wat water.
Vervolgens legt u het op het bakpapier die u van te voren geknipt heeft.
Deze bolletjes laat u nog 10 minuten rijzen onder een vochtige theedoek.
Stoom nu dan de bolletjes in 15 min gaar.