gebakken_kippenpootjes

Benodigheden:

1 kilo kippenpoten,drumsticks of kippenvleugels.
Zout,2 a 3 teentjes knoflook,2 cm van een blok assem,citroensap en
olie om in te bakken,keukenpapier.


Bereiding:

Snij de kippenpoten in stukken en spoel ze goed schoon onder
stromend water.Neem een grote kom en doe hierin heet water,
asem(moet een beetje losweken van de pitten)citroensap,zout
en de gesneden knoflook(eventueel knoflookpoeder)
Laat dit minstens een half uurtje staan.

Olie in een hoge pan en laat deze heet worden.
Haal dan de kip uit de marinade en doe de kip voorzichtig
(kan SPATTEN!) in de pan en bak de kip lekker bruin en gaar.
Haal dan de gebakken kip uit de olie en laat het uitlekken op
Keukenpapier.
Heerlijk bij de sayur asem of bij de nasi goreng.