soto ayam1

Benodigdheden :

Vier kippenpoten , 1 hele kip of (als je niet van botten houdt) vier stukken kipfilet.
2 theelepel koenjit of kurkuma
4 kemirie noten
6 djeroek poeroet
2 uien (fijngesneden)
5 teentjes knoflook (fijngesneden)
½ theelepel zout of naar smaak iets meer.
1 kippen bouillonblokje

Bereiden :

Vul een grote pan met water en vul deze totdat de kip helemaal onderstaat.
Breng deze aan de kook.
Doe de uien,knoflook,koenjit (kurkema) en kemirie noten in een mixer of in een oelekan(vijzel) en mix(stamp)
deze tot een dikke boemboe.
Laat de kip zolang koken tot het vlees bijna van het bot afvalt.(een uurtje)
Haal dan de kip eruit en pluis deze helemaal uit en doe de kip terug in de pan.
Voeg nu de dikke boemboe toe met de djeroek peroet en maak af naar smaak met zout.
Laat deze nog een even doorkoken.
Je soto ayam (soep) is nu klaar.

Iedereen doet eigenlijk bij deze soto wat hij lekker vind aan groenten.
SID doet het zo.

Bijgroenten :

hardgekookte eieren ( per persoon 1 ei)
soe-oen (kook erover totdat het gaar is en goed afspoelen met koud water en uit laten lekken)
prei ( heel dun gesneden in ringetjes)
selderie (heel fijn gesneden)
taugé (kook erover,goed afspoelen met koud water en uit laten lekken)
bawang goreng (gebakken uitjes)


Serveren :

Doe een beetje rijst op je bord en neem nu van alle groenten een eetlepel en plaats
dit over je rijst,behalve de bawang goreng.
Schenk nu de soto over al je groenten en doe als laatste de bawang goreng erover heen.
Heerlijk met sambal en kroepoek udang(garnalen)