Bebotok udang
Gestoomde garnalenpakketjes met ei

Benodigheden :

200 gr. garnalen
1 ui
10 kemirienoten
1 eetlepel ketumbar
halve eetlepel djinten
1 theelepel kunyit
1 theelepel trassi
2 eidooiers
1 dl. santen
1 serehstengel
2 rode lomboks
asem
1 hard gekookt ei
6 tenen knoflook
4 stukken bananenblad of aluminium folie


Bereiding:

Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn. Snipper de lomboks fijn en snijd het ei in vieren.
Snijd het witte deel van de serehstengel in ringen.
Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en wrijf ze fijn in de vijzel.
Meng in een kom de ui, knoflook, kemirie, djinten, kunyit, trassi en de garnalen.
Voeg dan de eidooiers, het zout en de santen toe. Roer alles nogmaals goed door en
leg een hoopje van dit mengsel op een stukje bananenblad of aluminium folie
Doe hier nog wat sereh, lombok, asem en een stukje ei op.
Vouw de bladeren dicht, zet ze vast met een cocktailprikker en stoom ze gaar in de stomer.