loempia2

Benodigheden:

olie
1 pak loempia vellen
2 uien
3 teentjes knoflook
3 ons taugé
3 ons fijngesneden spitskool
1 prei,fijn gesneden
1 winterwortel,fijn gesneden
1 tahoe,in kleine blokjes gesneden en in olie gebakken
(goed laten uitlekken op keukenpapier)
handvol soe-oen(gekookt)
3 kippenpoten of kippenfilet
(gaar gekookt,afgekoeld en uitgepluist)
bouillonblokje
zout en peper

Bereiding van de vulling:

Leg de loempia vellen een uur van te voren uit de vriezer en dek deze af met een vochtige theedoek.
Doe een beetje olie in een wadjan en fruit hierin de kip,wanneer deze een beetje bruin is gebakken voegt
men de fijngesneden uien en knoflook toe.
Alles lekker bakken.
Doe vervolgens alle ingrediënten erbij samen met het bouillonblokje.
Wanneer alles gaar is voegt men naar smaak zout en peper toe.

Benodigheden rollen :

bloem
water
Maak hier een dik papje van
je vinger of een kwastje

Bereiding van het rollen:

Je haalt een vel van het pak af en leg tegelijk de vochtige theedoek weer terug op de stapel
anders drogen de vellen uit.
Leg in het midden van de vel de vulling (zie plaatje)

loempias-vouwen

Om de loempia dicht te plakken gebruikt men het papje
Smeer deze op het laatste gedeelte van het vel en rol deze vervolgens dicht.
Bak ze dan in een grote wadjan met olie totdat ze goudbruin zijn.
Lekker met chili saus.