pastei

Deeg:

500 gram bloem
eiwit van 3 eieren
125-150 ml water

Bereiding:

Maak een kuiltje in de bloem en meng daarin de eieren en een gedeelte van het water.
Kneed er beetje bij beetje de bloem en de rest van het water door en kneed tot een soepel deeg.
Dit kan natuurlijk ook met een deegmachine.
Verpak het deeg in plasticfolie en laat het deeg circa een uur rusten in de koelkast.

Benodigdheden vulling:

olie
2 uien,fijngesneden
3 teentjes knoflook
handvol soe-oen(gekookt en uitgelekt)
3 kippenpoten of kippenfilet(gekookt,afgekoeld en uitgepluist)
50 gram diepvries doperwten
3 hardgekookte eieren
1 winterwortel(fijngesneden)
1 prei(dun gesneden)
bouillon blokje
zout en peper naar smaak.


Bereiding:

Doe een beetje olie in de pan en fruit hierin de uien,knoflook en de kip
Voeg dan een bouillon blokje toe en bak deze mee totdat het opgelost is.
Vervolgens worden alle ingrediënten toegevoegd.
Voeg naar smaak zout en peper toe.

Pasteitjes vouwen

Kluts het eiwit.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht dun uit en steek er met
de pasteitjesvorm(zie plaatjes) rondjes uit.

pasteitjes_vorm_2
Ingeklapte pasteitjes vorm

pasteitjes_vorm
Uitgeklapte pasteitjesvorm

Schep een lepel vulling in het midden
Bestrijk de randen van het deeg met het eiwit en vouw ze dicht.
Verhit de olie in een wok of frituurpan tot circa 180 C en bak de pasteitjes om en om goudbruin en gaar.