Indische_hutspot1


Benodigheden voor 4 personen:

1 kilo geschilde aardappels,1 pond gebroken sperziebonen,vers of diepvries,1 pond winterwortels,
1 hamschijf,1 kilo krabbetjes,2 bouillonblokjes,zout,peper en nootmuskaat.
(de hoeveelheid aardappels en groenten kan naar gelang het aantal personen altijd vermeerderd worden)


Bereiding:

Neem een grote,diepe pan en vul deze met circa 1,5 liter water,breng deze aan de kook met de hamschijf
en de krabbetjes(laat deze op klein vuur minimaal
een uurtje koken zodat het vlees lekker zacht is)Haal de hamschijf eruit en snij deze in kleine
stukjes en doe het vlees dan terug in de pan.
Voeg dan de aardappels,de winterwortels en de sperziebonen toe en laat het mengsel lekker gaar koken
tezamen met de bouillonblokjes.
De aardappels vallen dan een beetje uit elkaar maar dat is de bedoeling ook.
Op smaak brengen met zout,peper en een snuf nootmuskaat