boemboe_roedjak_kip

Benodigheden:

3 uien,2 teentjes knoflook,2 rode lomboks,beetje olie,8 stukken kip,zout,1 schijfje laos of een halve theelepel,
1 eetlepel witte basterdsuiker en 20 gr.geconcentreerde santen(kokos)1 pond sperziebonen

Bereiding :

Pel de uien en de knoflook en snij ze in smalle reepjes.Was de lomboks en snij ze in ringen.
Maak de uien,de knoflook en de lomboks fijn in een vijzel of met een staafmixer.
Verhit de olie in een wok,bak de kip rondom bruin.
Haal de kip uit de wok en laat deze uitlekken op keukenpapier.
Doe het mengsel van uien,knoflook en lomboks in de overgebleven olie te samen met de laos.
Voeg de basterdsuiker en een scheutje water toe en laat de saus even koken.
Leg de kip in de saus en en laat deze ongeveer 30.min gaar stoven.
De laatste 10 min. doe je de sperziebonen en de santen erbij en laat deze mee gaar stoven.