Op 29 mei 2018 presenteerde het Tilburg Cobbenhagen Center een symposium rondom de documentaire Klanken van Oorsprong van de bekende Nederlandse cineast Hetty Naaijkens-Retel Helmrich met fragmenten uit de film, lezingen door Thom Hoffman en Louis Zweers en met een optreden van Ernst Jansz en zijn dochter Luna.

31 aug. 2016 ontmoette Hetty en Roy elkaar al eerder in de toko in Utrecht

Roy was natuurlijk aanwezig en maakte een leuke fotoreportage :

In de documentaire Klanken Van Oorsprong vertelt Hetty Naaijkens-Retel Helmrich het verhaal van Nederlands Indische artiesten die tussen 1945 en 1962 samen met 320.000 anderen gedwongen werden terug te keren naar Nederland. Deze muzikanten hadden een grote invloed op de ontwikkeling van de muziek in ons land waaronder: The Tielman Brothers, Sandra Reemer, Anneke Grönloh, Liesbeth List, Boudewijn de Groot, Ernst Jansz (oprichter Doe Maar) en The Blue Diamonds.

In Klanken van Oorsprong doen zij hun verhaal: over de Tweede Wereldoorlog, de Bersiap-periode, over de onafhankelijkheidstrijd van Indonesië, de zogenaamde ‘politionele acties’, de gedwongen terugkeer naar Nederland, de aanpassingsproblemen in een vreemd land, het onbegrip van hun overzeese landgenoten. Maar natuurlijk ook over de muziek, hun grootste emotionele uitlaatklep.De muzikale documentaire Klanken van Oorsprong, is een mozaïek van verhalen over de kracht van overleven in moeilijke omstandigheden, de herkomst van de geportretteerden en het zoeken naar hun identiteit, afgewisseld met (swingende) muziek en nog nooit eerder vertoond archiefmateriaal uit het koloniale tijdperk. ( Bron: Klanken van Oorsprong)

Waar u deze documentaire kunt bekijken kunt u lezen op onderstaande foto te klikken